Nieuw Amsterdam

De Castello-kaart is de enige bewaard gebleven kaart van New York, die gemaakt is in de tijd toen het nog ‘Nieuw-Amsterdam’ was en een Nederlandse kolonie. (VRT Nieuws)

“Het is groot feest in New York. 400 jaar geleden werd de stad gesticht door de Nederlanders en die sporen zijn nog overal te vinden. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima zijn vandaag begonnen aan een week vol festiviteiten ter ere van de vier eeuwen oude vriendschap. Het begon vanmorgen allemaal in de haven van Manhattan met een welkomstceremonie op het vliegdekschip Intrepid en er zullen nog vele activiteiten volgen. Toch lijkt het meer ons feestje dan dat van de New Yorkers, want wat weten zij eigenlijk over ons?”

Zowat iedereen weet wel dat de kleine Nederlandse kolonie Nieuw Amsterdam op het eiland Manhattan uitgegroeid is tot een van de beroemdste metropolen ter wereld, New York. Wat begon als een kleine handelspost om pelzen van de indianen te kopen, groeide door de komst van kolonisten, onder meer uit Wallonië, uit tot de grootste Nederlandse kolonie in Noord-Amerika. (VRT Nieuws)

Ontdek alles over de oorsprong van New York en hoe een kleine Nederlandse kolonie op Manhattan uitgroeide tot een van de belangrijkste steden in de wereld.

Leer alles over de eerste bewoners van Nieuw Amsterdam en hoe zij de toekomst van New York hebben bepaald.

Wat is er nog over van de Nederlandse aanwezigheid in het New York van vandaag?

Zo leefden Nederlanders in Nieuw-Amsterdam. (dank aan Manhattan)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .