The Biggest Little Farm

“Met vernieuwende landbouwtechnieken als regenerative soil methods en biomimicry slaagden documentairemakers/moderne boeren erin om een lap dorre grond om te bouwen tot een vruchtbare boerderij. Hoe creëerden ze hun zelfregulerende ecosysteem?”

Moeilijke zinnen en uitleg…  😉
Om deze film wat aan te kondigen…

 

(De Standaard)

De film “The Biggest Little Farm” is gebaseerd op filmmateriaal dat John gedurende acht jaar verzamelde tijdens het ontwikkelen van hun boerderij.
In deze film is te zien zijn dat die harmonie (in evenwicht samenleven) met de natuur er niet van de ene dag op de andere kwam.
Het koppel heeft, op bepaalde momenten, diep gezeten, zegt hij.

“Gedurende de eerste jaren was ik er niet honderd procent van overtuigd dat het plan zou werken. Maar na jaar vijf veranderde er iets. Ik zag cruciale fauna en flora terugkeren naar het land.”

Een koppel ontvlucht, samen met hun hond, het vervuilde stadscentrum van Los Angeles en kiest voluit voor het boerenleven. Ze willen elk ingrediënt op hun bord zelf kweken. Al snel beseffen ze dat er hen enkele fikse uitdagingen te wachten staan; voor dromers is hier geen plaats. (legt JEF uit)

Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.(Filmladder)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .