Cultuur beleven

Wat is cultuur?
Heb jij al eens ‘cultuur beleefd’?
Waar ga je graag naartoe om ‘cultuur’ mee te maken?

‘Cultuur’ op deze blog.

Cultuur beleven met de hele familie

Davidsfonds is zo een verenging die ‘cultuur’ meedeelt. Zo bijvoorbeeld de Junior Journalist wedstrijd. 

UIT met Vlieg is ook zo een “kanaal”, wegwijzer.

 

 

Werelderfgoed, erfgoed uit je streek, musea, film, toneel, sport, dans, boeken, kleding, mode, haartooi, gebouwen, media, kunst,

Schooltv over ‘cultuur’

Wikikids over ‘cultuur’

“Cultuur is alles wat door de mens is gemaakt en wordt voortgebracht, dus zowel voorwerpen (materiële cultuur) als dingen die bedacht zijn (ideeën, theorieën, wetten, normen en dergelijke). Cultuur staat daarmee tegenover natuur, die is ontstaan zonder ingrijpen van de mens.

Typisch aan cultuur is dat het leerbaar is en kan worden overgedragen aan de volgende generaties, bijvoorbeeld door middel van boeken. Cultuur wordt ook als een synoniem beschouwd van beschaving: de gewoonten en gebruiken van een bepaald volk, alsook de normen en gedragsregels die in een samenleving worden gevolgd.”

Op vrijdag 5 oktober 2018 vond in Leuven PDFKlein_Kunst, kunst en cultuur voor de allerjongsten(link is external) (425.35 kB) plaats. Klein_Kunst was een studiedag voor zowel de kinderopvang en alle organisaties die met gezinnen werken als voor kunstenaars en culturele organisaties.

UIT in Vlaanderen deelt ons ‘cultuur’ mee.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .