Sint bezoekt HDC!

Weldra komt de Sint weer op bezoek. Vorig jaar zag het er zo uit.
Op KETNET ziet het er zo uit. Hier dus op klikken.
Sintspelletjes op Ketnet.
Er wordt wel eens gezegd dat de Sint geholpen wordt. Ja, natuurlijk. Anders zou het al het werk niet kunnen doen.
Hele film met Sinterklaas.

 

Hier kan je enkele verhalen van de Sint volgen! Jammer dat ze niet allemaal op internet staan: ze werden nochtans gemaakt voor de openbare omroep VRT en KETNET.

Waar woont Sinterklaas?
Het is winter. Bart Peeters gaat naar het kasteel van Sinterklaas. Hij ontdekt verder nog dat zijn paard Slecht-weer-vandaag heet en Sinterklaas vertelt waarom.

De attributen van Sinterklaas
Sinterklaas ligt in bad en Piet strijkt zijn kleren. Bart komt langs en ontdekt dat hij ook zijn mijter in bad draagt. Zwarte Piet vertelt hoe de kleren van Sinterklaas heten.

Het boek van Sinterklaas
Bart kijkt in het Grote Boek van Sinterklaas. Hij ontdekt wat erin staat. Maar als de Sint ziet staan dat Bart geen spruitjes lust…

Hoe schrijf je een brief?
Sinterklaas vertelt wat hij wil dat er in een brief staat. Verder ontdekt Bart dat de Sint één keer per maand een sigaar rookt.

Valse Sinterklazen
Piet heeft een aantal valse Sinterklazen gevangen. Sint, Piet en Bart nemen een kijkje bij de ‘schurken’. De Sint spreekt ze aan en stuurt ze naar huis.

Hoe geraakt de Sint binnen?
De Sint vertelt hoe hij bij alle kinderen naar binnen komt. Piet geeft een demonstratie.

Snoep
In de keuken ligt alleen snoep dat Piet niet lust. Sinterklaas vindt het zelf wel lekker en deelt alleen lekker snoep uit. Volgens Zwarte Piet moet je er ook goed mee kunnen snoepgooien en dat oefent hij samen met Bart, tot grote schrik van de Sint…

Sinterklaasliedjes
Piet heeft een sinterklaasliedje geschreven, maar de Sint vindt hem niet mooi. Hij vertelt welke liedjes hij wel mooi vindt… en ook dat hij een nachtmerrie heeft gehad.

Hoe zet ik mijn schoen klaar?
Sinterklaas toont aan Bart hoe de schoenen worden gezet. Aan het einde vraagt Sint of Bart wel braaf is geweest. Op het einde wil hij weer een sigaar.

Sinterklaas is jarig
Sinterklaas heeft het druk, want hij en Zwarte Piet gaan pakjes uitdelen. Ze bereiden alles voor. Sinterklaas laat nog zien hoe ze de weg over de daken lopen en hij heeft ook speciale schoenen voor op de daken. Hierna nemen ze afscheid van Bart.

Wie betaalt het speelgoed?
Bart vraagt zich af of de Sint wel genoeg geld heeft om al het speelgoed te betalen. Daarom brengt hij zijn spaarvarken mee. De Sint toont dat hij zelf zijn Sintengeld drukt om alles te betalen. Maar met dit Sintengeld kunnen enkel Sinterklaas en Zwarte Piet betalen.

 

De Sint in de storm
Omdat het stormt kan Bart niet naar huis en blijft hij slapen bij Zwarte Piet. Plots horen ze vreemde geluiden. Wanneer ze beneden gaan kijken, zien ze dat de Sint slaapwandelt…

Stoute kinderen
Terwijl de Sint is gaan wandelen met Slecht Weer Vandaag speelt Zwarte Piet dat hij Sinterklaas is en commandeert Bart, die Zwarte Piet speelt, de hele tijd. Als de Sint terugkomt denkt Zwarte Piet dat hij boos zal zijn, maar dat is niet zo…

Waarom is Zwarte Piet Zwart?
Bart vraagt zich af hoe het komt dat Zwarte Piet zwart is geworden. Het blijkt dat hij zwart is geworden door het roet uit de schouw. Samen met Bart beklimt hij het dak van het kasteel en springen ze door de schouw.
Clip

Speelgoed
Sinterklaas wil dat Zwarte Piet stopt met het spelen op de Game Boy. In plaats daarvan spelen ze traditionele spelletjes. Maar Sinterklaas is stiekem toch wel benieuwd naar de Game Boy…

Op het dak
De Sint is verkouden. Hij wil tonen aan Zwarte Piet en Bart dat hij niet te oud is om over daken te lopen. Om dat te bewijzen gaan ze op het dak van het kasteel. Daar toont Sinterklaas dat hij het nog steeds kan.

Fietsen op de daken
De Sint en Piet gaan op ronde om te controleren of de dakenkaart wel nog klopt terwijl Bart soep maakt. Op een dak ontdekken ze een zak met allerlei gestolen dingen in. Ze betrappen de dief op heterdaad…

Het geloof in Sinterklaas
Sinterklaas krijgt een brief van een kind waarin staat dat het kind niet in Sinterklaas gelooft. Sinterklaas is er ziek van, Zwarte Piet en Bart proberen hem op te vrolijken. Dit lukt echter pas wanneer Bart ontdekt dat er iets heel anders in de brief staat: de Sint had niet gezien dat er een ommezijde aan de brief was.

Sinterklaas is verliefd
Sinterklaas vertelt dat toen hij nog jong was eens verliefd was geweest, maar omdat Sinterklaas altijd pakjes moet uitdelen is zijn geliefde getrouwd met een soldaat.

Sinterklaas is jarig
Zwarte Piet en Bart verrassen Sinterklaas voor zijn verjaardag. Bart geeft Sint een pen. Ondertussen is Sinterklaas bezig met de voorbereidingen voor het pakjes uitdelen en het vertrek terug naar Spanje. Hierna nemen ze afscheid van Bart.

Hier zie je veel informatie over de Sint: de videoclips op Dailymotion.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.