Bertus en zijn koningen

Dichter Bertus Aafjes was een Nederlands schrijver en dichter.
Hij begon eerst aan een priesteropleiding, maakte een voetreis van een jaar naar Rome en studeerde daarna een tijdje archeologie aan de Universiteit van Leuven.


1947 Boekenweek Bertus Aafjes
Hij schreef ook kinderboeken

De Drie Koningen

Het sneeuwde over de karavaan en over drie gouden kronen. De ster ging al maar uit en aan boven hun rode konen. Zij treuzelden wat, zij aarzelden wat, zij waren al half verblind door de sneeuw die tussen de ster in zat en de ijskoude wind.

Van mirre, van wierook, van klinkklaar goud stonden hun mantels bol. Maar de wind was tegen, de sneeuw was koud en de wereld was daarvan vol. En achter hen slonk hun koninkrijk en voor hen zwol de nacht, en een ster, die eerbiedig gehoorzaamd werd, was het overschot van hun macht.

Toen, plotseling, waaide de sneeuwvlaag om en sneeuwde terug naar de hemel; en de ster, die nu op een afdak glom, wenkte hen af van de hemel.

Daar lag inderhaast wat stro, – een trog als wankele troon, maar ach, want het ontroerde zo – iets lieflijks: Gods Zoon. En dit was dus des werelds heer? En dit was zijn paleis? Zij deden voorzichtig hun kronen neer en baden het Kyrie Eleis.
(Bertus Aafjes)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .