Druiven, smullen maar!

druif 1

Wikikids legt uit wat druiven zijn…

Op donderdag 6 oktober smulden we in de klas van heerlijke groene en blauwe druiven van meester Steven. Ook de rozijntjes smaakten!
Druiven hangen in trossen. Ze hebben veel zon nodig. Je hebt er witte (groene of gele), blauwe, paarse, donkerrode.

Druiven kan je op verschillende manieren eten/ drinken: als wijn, druivensap, als druivensuiker, als volle besvrucht, als rozijn, als krent, als wijnazijn.
Krenten zijn ook gedroogde druiven, maar veel kleiner. Ze zijn minder zoet en komen meestal uit Griekenland.

Dit onthouden we ook nog:
Voor het verpakken van een vrachtwagen zijn er ‘s morgens een 35 tal personen nodig en dit voor 18 ton netto. Druiven verpakken vraagt veel arbeid.
Het vullen van de kisten gebeurt heel zorgvuldig en ‘s morgens vroeg, vooraleer de druiven beginnen zwellen.
Onze inlandse druiven die tot de beste van de wereld behoren zijn echt beperkt geworden in volume.
Er blijven nog enkele specialisten over in de streek rond Hoeilaart ten zuiden van Brussel.
In Overijse weten ze hoe ze de tafeldruif moeten kweken.
De Leopold-druif is: sappig, heel lekker, dik, zoet, zeer moeilijk te telen. De tros heeft geen model en de druif is genoemd naar koning Leopold III.
Hier worden de druiven geteeld in serres. De bekendste variëteit is zeker de Leopold , die dikke lekkere blauwe druif.
Ook in de witte variëteit hebben we een prachtige druif in België: in Geraardsbergen vind je ook lekkere.
Het huis van de tafeldruif in Overijse.
Havermoutpannenkoeken met druiven en stroop.
Lekkere mooie druiven in de tuin.
Druivenconfituur.
Sorbetijs met druiven.

Veel info over druiven.
Blauwe druiven.

Dit is de woordspin of de mindmap van Mindomo.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .